Koo

구 / design office

Accessory Design Office

KOO

AGENCY          
Koo / Design Office
 
ROLE          
Space Direction / Space
 
DATE          
November 2020
 

Description.

 <KOO>는 서울 종로에 위치한 악세사리 디자인 사무실이다. 디자인 사무실은 디자이너들에게 새로운 영감을 줄 수 있는 공간이어야 할 뿐만 아니라, 방문하는 클라이언트에게도 믿음을 주는 공간이어야 한다는 점에 집중했다. 디자이너들에게 새로운 영감과 리프레쉬를 가져다 주는 휴식의 의미를 모두 담은 공간을 구현하고자 하였다.
This design work is <KOO>, the accessory design office located in Jong-ro, Seoul. It focused on the points that a design office should become not only a space giving fresh inspiration to designers, but a giving trust to visitors. Designers’ occupational difficulties were taken into account. After the factors impeding their work were analyzed, a space for new inspiration, refreshing and relaxation tried to be implemented. Overall, spatial partition into work space, meeting space, convenient facility, and others was focused on.

검정과 버건디 컬러를 활용하여 색감만으로 업무 공간과 복도의 경계를 나누었다. 블랙과 네이비톤으로 안정감이 들도록하는 등 색감에 집중하여 <KOO>가 가진 아이덴티티와 경험적 요소가 돋보이도록 하였다.
Based on black and burgundy colors, the work space was separated from the hallway. Black and navy colors were applied to provide a sense of stability. As such, colors were focused on in order to display outstandingly the identity and experimental factors of <KOO>.

조명은 단순히 공간을 밝히는 수단으로서의 역할뿐만 아니라 공간의 확/ KOO/ 단을 나타내기 위한 하나의 중요한 요소로서 쓰였다. 벽체와 바닥의 소재 선택에는 빛의 반사 여부나 명암 대비 등도 고려 하였으며, 서로가 업무에 집중할 수 있도록 적당한 독립성을 가하면서도 아이디어가 떠오를 때마다 의견 교환이 자연스럽게 이루어지도록 최소한의 분리를 두었다.
A light served as not only the means to illuminate a space, but one of critical factors for presenting spatial STROKE / KOO / SHAPE. In terms of the selection of the material of walls and the floor, reflection of light and contrast were also taken into consideration. The design supported the appropriate independence of designers for their work concentration and the minimum separation for their natural exchange of ideas
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share